Csütörtöki agybeteg film amiben zabálnak

A csütörtököt kineveztük az agybetegség napjává. És mindezt azért mert ettől nekünk jó :-)

Részletesebben kifejtve: mivel ez az első csütörtökünk itt fennállásunk óta -  s mint ilyen gyakorlatilag a nulladik szülinapnak is tekinthető, a szokások és beágyazódások pedig ekkor alakíthatók ki leghatékonyabban mivel nem csak az olvasó, de mi magunk sem tudjuk, hogy mi is lesz majd ebből.

Ezért is a csütörtököt kineveztük agybeteg nappá. Így ezeken a napokon mindig igyekszünk majd valami agybetegen művészit (persze ez abszolut szubjektív nézőpont és semmiképpen sem minősítés) előkotorni a világháló szemétdombjáról. De olyat ami nézhető, olyat ami érdekfeszítőnek is nevezhető némi tulzással, és természetesen köze van keretünkhöz az evéshez, zabáláshoz.

Bevalljuk a cím kissé mesterkélt, mert ma este kevésbé ezen fogalomra, sokkal inkább a "pasikaja" (= egészségtelen, néha undorító és mindneképpen nulla vagy a közeli előkészítő munkát igényel a fogyasztás előtt - legalábbis ez a mi értelmezésünk) effektus. Azaz egy nem túl egészséges étel, közelebbről édesség fogyasztása áll mai filmünk középpoontjában. Ráadásul jó hosszú is (hogy mennyire azt nem néztük meg, így nem tudom ideírni most...).

Az agybetegség első jeleit 1:15-nél táhatjuk amikor is az utcán sétáló férfi mögött megáll egy autó. Emberünk az autóval érkező szereplő láttán pedig határozottan ijedt képet vág, sőt még elejti a kezében levő édességet - közelebbről smartes-t -  és a drazsé darabok szanaszét szóródnak a járdán. Ekkor azonban azt várnánk, hogy az autóval érkező másik férfi fenyegetőleg lép majd fel vele szemben: ehelyett komor és elszánt tekintettel szedegetni kezdi a földről a drazsékat.

 

Thursday from Daniel Smight on Vimeo.



A bejegyzés trackback címe:

https://pasikaja.blog.hu/api/trackback/id/tr631901988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása