Idióta zabálóhely-reklámok a tengeren túlról

Az eddig sem volt kétséges számunkra, hogy ha olvasóinknál nagyobb idióták után kutatunk, akkor jó messzire kell repülnünk mégpedig a tengeren túlra. A magukat nagyra tartó - ám közben holthülye - átlagamerikaikat mi mással is csábitgathatnák jobban az amerikai életérzés egyik alapkövét jelentő gyorsétterem látncok, mint hasonlóan idióta reklámokkal. Azaz idióta célközönségnek, idióta reklám jár. Azt márcsak félve tesszük hozzá, hogy könnyen lehet, hogy a készítők sem sokkal okosabbak mint célközönségük.

Ezért is volt félelmetes az az időszak a világ értelmesebb fele számára, amikor ifajbb Bush magánál szorongotta az atomrakéták kulcsait. Gondoljunk csak bele, mi lett volna ha egyszer kedve támad egy kis családi ünnepléshez, közben pedig tüzijátékra vágyik. Olyanra ami jó messze van, de még - kis tulzással - ott is látható és elkezdi nyomkodni a gombokat.

Node ne menjünk ilyen mélységebe foglalkozzunk most csak a lúzerség alappillérével - a nálunk is remekül fogyó tíz dolláros menüket gyártó gyorséttermekkel.

Az első film az B-betüs, nálunk kevésbé elterjedt, így nem annyira felkapott lánc remekbe szabott image-növelője kíván lenni, amikor egy csajt látunk a közeli snitten ágyba bújva - majd pedig ahogy a kamera nyit egy pasit is. Majd pedig a jelenet szerint a "csávó" épp hozzá látna barátnője kóstolgatásához mikot is észre vesz valamit a hátán: ezt mi is látjuk valamiféle ábra volna. De én sokadik visszanézés kimerevítés után sem jöttem rá, hogy mi is az. De nem is ez e lényeg: a következő snitt már a Burgert mutatja a nézőnek - gyakorlatilag tök mindegy is, miért kedvetlenedett el úgy emberünk.

 

Burger King from steve boswell on Vimeo.

 

Második mai filmünk természetesen az M-betüs kajahálózat nem túl egészségpátri termékeinek népszerüsítéséről szól. Itt azonban nem spilázták túl a látványelemeket sem pedig a mondanivalót - a minimalizmus és az egyszerü érthetőség érdekében. Mindössze lufikat látunk, majd pedig  a szoksásos jelmondatot. De ugyanúgy eléri célját mint fenti társa.

 

Macdonalds Balloons from purcnl on Vimeo.

 

Viszont, hogy az M-pártiak se érezzék hátrányban magukat mutatunk egy európai filmet - vélhetően portugált - melynek fő mondanivalója, hogy: "nézzük le az öreg idiótát aki még egy gyorséttermi kaját sem tud megenni normálisan..."

 

 

Macdonalds - Menino from Netcast on Vimeo.

Na jó, beismerjük most túloztunk egy icinyke-picinykét dehát nekünk ettől jó...



A bejegyzés trackback címe:

https://pasikaja.blog.hu/api/trackback/id/tr831899728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása